torsdag 28. oktober 2010

Begravelse i morgen

Photobucket



Reiser til Kvinesdal i morgen. Det er uvirkelig at Ann Terese skal begraves, søte vesle jenta!

mandag 18. oktober 2010

Jeg har blitt mor til en liten valp

I helgen kom valpekullet og det var en han og tre tisper. Det betyr at jeg får meg en hund i løpet av desember :o)

lørdag 16. oktober 2010

Kakemenn

Det har vært kino og baking av kakemenn på planen i dag. 


Kakemenn

  • 100 g smeltet TINE Ekte Meierismør
  • 3 dl sukker
  • 2 dl TineMelk Hel
  • 1 ts hornsalt
  • 1 l hvetemel





Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk og halparten av hvetemelet blandet med hornsalt.

Tilsett mer mel til deigen er passe tykk. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
Kjevle deigen til leiv ca. ½ cm- tykk. Trykk ut figurer og stek figurene, de skal ikke bli gylne.
La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.

Stekes ved 175 grader C, i 7-10 minutter.


Photobucket
Photobucket

fredag 15. oktober 2010

47 dager til overtakelsen!

Det nærmer deg med store skritt :o)
I dag fikk jeg drømmejobben - fikk jobb ved Skjærgårdskollektivet i Mandal :)
Så dette er ei lykkelig jente i dag!

Da vi har Stian på besøk i helgen fikk han bestemme festmåltidet - pølser og pomfrit!



søndag 3. oktober 2010

Tempuramel - innebakt mat






Tempuramel - følg anvisningen på pakken. Dypp så i ønsket mat.
Eks: ferske reker/skampi, svinekjøtt, kylling, løkringer, aspargesblomkålkinakål.
Stekes noen minutter i varm olje.
Legges på kjøkkenpapir og serveres varmt. 

Vårruller





2 pk kjøttdeig
6 store gulerøtter
4 løk
1 kinakål
En halv chilli/en liten teskje hot chillipulver
3 ss soyasaus
1 egg

Alternativ til innhold: Minimais, bønnespirer, skampi, reker, skinke, egg, hvitløk, krydder etter ønske. 

Fremgangsmåte:
Legg glassnudlene i varmt vann. De skal ligge til de er helt blanke og myke.
Rasp gulerøtter (eller del i strimmler) og løk i en stor bolle. Salaten hakkes opp.
Bland alt sammen til en jevn røre i bollen.
Glassnudlene bør klippes før du har de i røra.
Bruk krydder etter ønske i røren.

Legg ca 2 store spiseskjeer med røre i hver vårrull.
Legg lefsa diagonalt og plasser røren litt under midten. Brett først over det ene hjørnet og pakk det godt til hjørnene på midten. Rull faste ruller og bruk eggehvite som lim på slutten

Vårrullene stekes i varm olje.
Stekes i 5-6 minutter. De flyter når de er ferdige.

Serveringstips:
Smaker godt med soyasaus og sweet chilli saus til.
Kan serveres med ris og salat. Ellers er det veldig snacks å spise bare vårruller:)

Vårrullene kan fryses.
De smaker likegodt oppvarmet i varmluftsovn. Og blir like sprø igjen.
Tines først, og varmes på 250 grader i 15 minutter på rist.