fredag 13. mai 2011

Suksesskake med firkløver





Tok ikke bilde av min kake, så bilde er lånt. Jeg har i tillegg på min kake smeltet firkløversjokkolade :)


Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler
0,5 ts bakepulver

Gul krem:
6 eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
150 g smør



Pynt:
200-300 g smeltet firkløversjokolade
2-4 ss kremfløte


Fremgangsmåte: Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.

Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet.

Smelt firkløversjokkoladen og tilsett litt fløte. Smør dette på toppen av den gulekremen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen. 

Ingen kommentarer: