mandag 13. juni 2011

Suksesskake i liten langpanne


Ingredienser:
Mandelkake:
6-7 eggehviter
300 g melis
300 g mandler
3 ss hvetemel
2 ts bakepulver

Gul krem:
8 eggeplommer
2 dl kremfløte
240 g sukker
2 ts vaniljesukker
240 g smør



Ekstra krem hvis du vil:
2 firkløverplater
en skvett med fløte

Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk videre til tykk marengs. Mal mandlene. Bland mandlene med mel og bakepulver. Vend dette inn i marengsmassen.

Bre deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og dra av bakepapiret.

Ha eggeplommene til den gule kremen i en tykkbunnet kjele sammen kremfløte og sukker. Kok opp under stadig omrøring og la kremen småkoke til den får en tykk konsistens. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og deretter romtemperert smør i klatter. Avkjøl kremen til den er helt kald og nokså tykk i konsistensen.

Legg kakebunnen på et passende, avlangt kakefat. Bre over den gule kremen. 



Smelt firkløver sjokoladen og ha i litt fløte. Bre dette over den gulekremen (den gulekremen må være stiv. 





Ingen kommentarer: