søndag 10. april 2011

Vår i hagen

Photobucket

Photobucket

I går hadde vi en sikkelig oppryddning i hagen. Vi fikk spadd opp alle thujahekkene langs muren og skal  i sommer sette ned stakkittgjerde i pvc.  Vi fikk plantet busker ned solbær og rips. Nikita stor koste seg ute og fikk springe masse på plenen. Hundegården skal fjernes i høst og plasseres hos mamma og pappa. Etter en lang økt i hagen ble dagen avsluttet med vafler og rødvin på verandaen.

lørdag 2. april 2011

Tropisk Aroma

Innhold:
180 g mykt smør 
375 g sukker 
3 egg 
450 g hvetemel 
4 ts bakepulver 
1,5 ts kanel 
1,5 ts muskatnøtt 
4 dl melk 


Til den mørke deigen
2 ss kakao 

Smørkrem/glasur: 
180 g mykt smør 
750 g melis 
3 ss kakao 
2 ts vaniljesukker 
4-6 ss sterk god kaffe 
1-2 egg


Tilberedning:
Rør sukker og smør til det blir hvitt. Ha så i eggene, melk og mel. Tilslutt tilsettes bakepulver muskat og kanel.
Del røra i 2/3 og 1/3. Bland 2 ss kakao i 1/3 delen. Ha den lyse deigen i en smurt rundform med bakepapir. Stekes  midt i ovnen på 180 grader i 35-40 min. Stek deretter den mørke deigen i en smurt rundform med bakepapir i ca 15 min. Noen velger å steke hele kaken samtidig. Da legges den lysedeigen i rundformen først og den mørke deigen legges på toppen. Kaken bør da stekes litt lengre. 


Smørkrem:
Bland de tørre ingrediensene med det myke smøret. Spe med kaffe og egg til det blir passe tynt. Smør utover kaka når den er avkjølt. 

Har du valgt å steke den lyse og mørke deigen hver for seg legges det et lag med smørkrem i mellom kakene. Den lyse deigen kan deles i to slik at det blir tre lag med kake. Legg da den mørke kaken i midten. Kaken vil da se veldig fin ut ved servering.