torsdag 28. juli 2011

Gamle skatter

I dag fant jeg game bilder og filmer finn ola har tatt mens jeg har vært på jobb. 
Så liten og søt Nikita var <3
video
video







Bilder og atter bilder

Dagene går her og mye skjer. Ny skråning er blitt ferdig. Daisy er på besøk mens mamma, pappa og Stig Andre er på ferie. Blomstene og tomatene spirer. Garasjegulvet har blitt støpt hos oss. Huset av Eline og Magnus reiser seg :) Og rose- og fakkeltoget i Kvinesdal hadde godt oppmøte :)

Daisy snøser noe grusomt. Her har hun blitt striglet og det var så mye hår at vi måtte måle det opp mot Nikita. Hvis dere ser den lille hårdotten bakerst, så er det Nikita sin hårdott etter sin strigling. 

Lunch til arbeiderne

Liljene og rosene spretter


Skråningen før vi begynte












Skråningen har fått bark


Anette og de har fått en nydelig hund :)






onsdag 27. juli 2011

Dåps/babykake med jordbærmousse

Til denne kaken jukset jeg litt og hadde tredelt sukkerbunn fra butikken ;)
Er fylt med jordbærmousse og banan dyppet i sjokkolade, her nugatti. Kaka er trekt med fondant på toppen og krem på kantene.



Jordbær moussen:
·         500 g jordbær
·         1 eske jordbær gele
·         150 philadelfia ost
·         5 dl kremfløte
·         3 ss sukker
Lag gele med bare 2,5 dl vann og la den bli så vitt stiv/kald. Lag pure av jordbær.  Bland det godt sammen med pisket kremfløte, som du har pisket med litt sukker. I en annen skål heller du den flytende gelen sammen med philadelfia osten. Så blander du tilslutt alt sammen og heller litt ekstra jordbær i røra for å få en enda godere smak. La bollen gjerne stå  i kjøleskapet en stund før du har det på kaken. 


fredag 22. juli 2011

Jordbær & Bringebær Cupcake

Jordbær & Bringebær Cupcake  24 stk medium: 

200 g roms temperert smør
3 dl sukker
4 ekstra store egg
4,5 dl  mel
30 g maizena
1 ts. bakepulver
1/2  ts. natron
1/2 ts.salt
3 dl melk
2 ts. Sp (sponge Cake Stabilizer) ( dette kan utelates)
1 ts vanilla extract/ vanilje sukker
150 g m/ bær f.eks  jordbær/ bringebær

Du begynner med smør og sukker. Det er viktig at smøret er  i romtemperatur før du mikser dette sammen.  Miks smør og sukker godt sammen, mens du henter fram egg. (romstemperert) Tilsett et egg om gangen.  Etter at alle eggene har blitt tilsatt, så tilsetter jeg 2 ts. med SP. Jeg kaller det for mirakel krem for den gjør underverk med alt du baker, det er til og med perfekt til iskrem. Jeg mikser dette videre en god stund.  Hele røren blir  silkemyk av Sp (sponge Cake Stabilizer). Det som er viktig er at etter du tilsetter mel og fløte,  skal det piskes minst mulig. Før det er det ikke noe problem med hvor lenge du mikser. Nå er røra slik den skal være, så da er det bare å tilsette halvparten av mel blandingen og melken. Mel har jeg blandet godt sammen med maizena, bakepulver, salt og natron.  Miks dette på lav hastighet til du ser at alt er godt blandet, så tilsetter du resten av melken og mel-blandingen. tilsett så  vanilje extract. Du kan bruke helt vanlig vaniljesukker. Vanilje extract er laget av vodka og en vaniljestang som har ligget og godtgjort seg i noen måneder. Dette gjør at vanilje extract smaker mye bedre enn vanilje sukker.  Avslutter med å tilsette ferske bær som er  super godt i disse cupcakes. 
Om du ikke ruller de ferske bærene gjennom litt mel , så detter de ned i bunnen når du steker cupcakes. Så det beste er å blande bærene med 1 ss mel før man tilsetter bærene i røra. 
Bland alt godt sammen.  Fyller alle cupcake former 3/4  fulle.  Inn i en for-varmet ovn på 200C i cirka 15- 20 minutter.  La cupcakes avkjøle seg litt før du pynter dem med krem. Til disse cupcakes  passer det best med kremfløte eller hvit sjokolade krem, dvs kremfløte med tilsatt hvit sjokolade. 

Handling av bakeutstyr og baking med jentene


















Mørk og mektig sjokoladekake med marsipan

Prøvde meg på ei kake som var anbefalt på P4B, men den ble ikke helt vellykket.
Virket som kremen falt sammen og trakk ned i kaken. Noe som gjorde den klissete og litt rar i smaken. Hadde kaken blitt som den skulle hadde den nok forsatt vært litt for mektig for min smak. Men liker du mørke kaker med mye sjokolade er denne nok veldig bra. Jeg laget min i 28 form og dermed litt større oppskrift. Men her er oppskriften til kaken i en 20-22 form :)

Så flytende ble min krem
Slik skulle den være :-s