onsdag 24. august 2011

Farget sukker til pynt

Hvorfor kjøpe kakepynt som strøssel ol. når man kan lage noe så lett og så fint som farget sukker. Her har jeg laget rosa sukker, og det tok meg hele 30sekunder. Velg din favoritt farge og bruk sukkeret som kakepynt på sjokoladekake, bløtkake, cupcakes... ja det er kun fantasien som stopper deg! 


Legg sukker i en pose og tilsett gele/pasta farge, rist godt. La det tørke noen minutter før du oppbevarer det i ønsket eske, pose eller krukke. 




Strawberry Jellies


Strawberry Jellies
            2 pk Jell-O ( jordbær, bringebær.. etc)
            1 dl vann
            1,5 dl sukker
            5 plater gelatin
Photobucket


Jeg bruker Jell-O jordbær gele som har en veldig god smak i seg.
Kok opp vann og sukker i en kjele på svak varme til du ser at sukkeret er  smeltet.
Legg gelatinen  i kaldt vann i cirka 5 minutter.
Ta kjelen fra plata og tilsett Jell-O
Rør det godt sammen.
Tilsett de oppbløtede gelatinbladene og  rør til alt er godt oppløst.
Rør til den er jevn og klumpefri.
Jeg bruker i dag en liten langpanne,  sprayer den med matfett og legger bakepapir på der igjen.
Du kan eventuelt spraye litt matfett  på bakepapiret også.
Så er det bare å helle røra i formen.
Det flyter ut  av seg selv. Vil du heller ha en spesiell form til disse , kan du  bruke en annen form
Inn i kjøleskapet til geleen er stiv.
Når den er stiv , men alikevel litt klebete,  så tar du å ruller den sammen som en pølse.
Skjær den opp i store biter.
Rull dem rundt i sukker..
Du kan legge dem i  mini papirformer om du vil.
Flott  å gi bort i en presang!

Mine gikk litt i oppløsning da jeg hadde røren litt for tynn noen plasser, men det gjorde bare at den ble noen “strimler” også. Så derfor har jeg lånt noen fine bilder fra Passion 4 baking om hvordan de virkelig kan bli ;o)






søndag 7. august 2011

Oreo Dream cake



Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig være den amerikanske cool whip eller Menkomel Whipping i stedet, men du kan også bruke helt vanlig kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro 
3 dl melk til moussen

- 1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form (på bildet har jeg brukt en hjerteform).

- Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

- Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!


lørdag 6. august 2011

Hundekos og sommerkos

Tomater :)

Den nye hunden av Anette og jentene



Hvis noen lurte på hvorfor jeg ikke klarer  å holde Nikita hvit, så har dere svaret her ;)

Badekos på heia

Andreas bader i hagen

Her spiser vi en fugel

Ja en levende fugel ;o)

Kveldskos på verandaen :)


Angel Feather Icing - veldig stiv frosting



2 eggehviter
170 g sukker
1 dl glukose
2 ss. vann
1 ts. sitron juice
1.ts. vanilje extract
konditorifarge ( kan utelates)

Fyll en kjele med varmt vann. Mens vannet koker heller du i alle ingredienser, med unntak av vanilje og konditorifarge,  i en bolle. Plasser bollen over kjelen. Mens vannet koker, blander du i ingrediensene og visper med en håndmikser. Visp helt til du ser at kremen blir luftig og fin. Etter 5 minutter begynner det å bli skikkelig fluffy,  og den har nå fått en fin hvit farge. Etter 7 minutter tar du  bollen bort fra kjelen. Tilsett clear vanilla  slik at fargen ikke forandrer seg. Clear vanilla finner du hos cacas.no. Du kan gjerne velge  en annen smak om du ønsker å ha det i kremen. Om du vil ha en myk rosafarge,  slik min har, kan du tilsette litt rosa konditorifarge i kremen. Jeg bruker en farge som heter “Rose” fra Squire Kitchen, den finner du hos kakeboksen.no eller hos cacas.no. Nå skal du mikse litt til. Jo lengre du mikser , jo stivere blir icingen.







torsdag 4. august 2011

Sjokoladekake ala Cafe Sting

SYNS DETTE ER DEN BESTE KAKEN JEG HAR SMAKT :)

BILDET ER LÅNT, DA JEG GLEMTE Å TA BILDE AV MIN

SJOKOLADEKAKE

4 EGG
250 GR SUKKER
135 GR SMØR
1 PL KOKESJOKOLADE
135 GR HVETEMEL
2 TS BAKEPULVER
1 TS VANILJESUKKER

FYLL :

4 EGG
2 DL KREMFLØTE
250 GR SUKKER
250 GR SMØR
2 TS VANILJESUKKER
1 1/2 PL KOKESJOKOLADE


PISK EGG OG SUKKER TIL EGGEDOSIS. SMELT SMØR OG KOKESJOKOLADE OG BLAND I EGGEDOSISEN. SIKT I RESTEN AV INGREDIENSENE. STEK PÅ NEDERSTE RILLE I 1 TIME PÅ 160 GR. 24 CM FORM.


KOK OPP EGG,FLØTE OG SUKKER PÅ SVAK VARME. (SKAL IKKE KOKES, FJERNES VED KOKEPUNKTET) TA OPPI MEIERISMØR,VANILJESUKKER OG KOKESJOKOLADE OG RØR TIL ALT ER SMELTET. (TILSETT SMØR LITT OG LITT) SETT BLANDINGEN I VANNBAD OG AVKJØL. SETTES I KJØLESKAP I MINST 2 TIMER - MIN BLE LITT BLØT SÅ HADDE NOK LAGT DEN DAGEN FØR HVIS MAN HAR MULIGHET. PISK DEN LETT OPP FØR BRUK.


onsdag 3. august 2011

Hjemmelaget pynt til kaker

Prøvd å lage hjemmelaget pynt for første gang, 
Dette er laget i Royal Icing.








Royal icing

1 eggehvite
1/4 ts sitronsaft
ca. 4 dl melis
Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig, 
tilsett så sitronsaft og sikt i melisen gradvis under visping til icingen blir fast.
Dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen.

Stor  porsjon.
1 dl eggehviter
1 ts sitronsaft
ca. 14 dl melis.
Samme fremgangsmåte som beskrevet over


Nye etiketter

tirsdag 2. august 2011

SUPERFANTASTISKE "Caffe Latte Cupcakes"

Til alle som er glade i utsøkte kaffedrikker:
Ingredienser:
2 store egg

150 g sukker

100 g smør

50 g crème fraîche

1,5 dl melk

1 ss espressopulver

2 ss Baileys

2 ts kanel

2 ts bakepulver

200 g hvetemel
Cream Cheese Frosting:
100 g smør

200 g kremost

300 g melis
Og evt 100 g smeltet sjokkolade (som i white frosting)
Pynt:
sjokoladedekkede kaffebønner eller mokkabønner 
kaneldryss
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker tykt og luftig. Smelt smøret og bland i sammen med crème fraîche og melk. Rør i espressopulver, Baileys og kanel. Sikt mel og bakepulver og vend i til slutt.
Sett papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle (se tips).
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min. Avkjøl helt.
Pisk sammen romtemperert smør og kremost. Tilsett melis litt og litt og pisk til du får en luftig krem. Sprøyt kremen på toppen av muffinsene.
Pynt til slutt med sjokoladedekkede kaffebønner og kaneldryss.
Tips:
Oppskriften gir 12 stk cupcakes i normal størrelse. Du kan også bruke amerikanske muffinsformer eller sett store papirformer i muffinsbrett beregnet på store cupcakes. Da blir det ca 7 stk. Lager du store cupcakes må du øke steketiden til ca 20 min.


Glemte å ta bilde av mine, så her har jeg "lånt" et bilde. 
Jeg laget mine med 1/2 hvit frosting og 1/2 med sjokolade frosting



mandag 1. august 2011

Sjømannskirkens vaffler i Alicante

Sjømannskirkens vaffler : Har vunnet to eller tre år :o)
5 egg, 
1 ½ kopp sukker,
½ l melk,
1 ts bakepulver, 
3 dl vann
1/2 ts kardemomme
750 g hvetemel
250 g smeltet smør