mandag 28. november 2011

Helgens kake

Har laget en kake tin svigermor.
Det er sukkerbrødbunn, fylt med sitron mouse i første lag, andrelag er krem med bringebær.
Trekt og pyntet med marsipan.

Sukkerbrødbunnen er hentet fra kakefesten, og du finner den her. 



lørdag 26. november 2011

Julen nærmer seg :)

Trioen fra Partyliet er kommet. Pyntet med julekuler








Partylite denne også, men bilde ble litt uklart ;)

søndag 20. november 2011

Magnolia Red Velvet Cake


Jeg syns kaken var veldig god, men likte ikke frostingen på denne. Jeg tilsatte derfor kremost for å "redde" kremen. Neste gang lager jeg nok en ren krem ost. Passion 4 baking har noen frostinger til red velvet som ser veldig godt.
Jeg laget kaken i 18 cm form og måtte steke den i ca 50 min. 


Ingredienser:
200 g smør
5 dl sukker
3 store egg
rød konditorfarge - Pasta farge fra Wilton
3 ss kakao
1,5 ts vaniljeessens
1,5 ts eddik
1,5 ts natron
3 dl kefir
7 dl hvetemel

Creamy Vanilla Frosting:
6 ss hvetemel
4,5 dl melk
500 g smør
4,5 dl sukker
2 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem (ca 5 min med elektrisk mikser). Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i konditorfarge, kakao og vaniljeessens. Løs opp natron i eddik og bland i. Rør i kefir vekselsvis med hvetemelet. Pisk akkurat nok til at deigen er godt blandet og klumpfri, men ikke lenger.

Fordel deigen i 3 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte). Avkjøl kakene i formene før de tas ut. Fjern bakepapiret.

Til vaniljesmørkremen has først melk og hvetemel i en kjele. Varm opp under stadig omrøring i noen minutter til du får en tykk grøt. Ta kjelen av platen og la grøten avkjøle i romtemperatur i 30 minutter. Pisk mykt smør luftig med elektrisk mikser i 3 minutter. Tilsett sukkeret og pisk videre i 3 minutter til, så du får en luftig smørkrem. Pisk så inn vaniljeessensen. Bland i den hvite melkegrøten. Pisk det hele så videre i 5 minutter. Kremen skal da være hvit i fargen og meget luftig i konsistensen. La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 minutter (vær nøyaktig med tiden, se tips).

Fyll og pynt kaken med vaniljesmørkremen.

Dette blir en megasvær kake - særlig i høyden - noe som ikke er så vanlig i Norge. Det er absolutt slik kaken skal være, men vær forberedt! Vil du ha kaken lavere, må du bruke runde former som er 26 cm i diameter. Du kan da redusere steketiden noe. Kaken på bildet er laget i runde former som er 24 cm.

Har du ikke 3 runde former, kan du steke 1/3 av deigen om gangen i den formen du har.

Kaken oppbevares i kjøleskapet og er fin å fryse. Den smaker best servert romtemperert, slik at vaniljesmørkremen er myk og kremete i konsistensen.

onsdag 16. november 2011

Lefsebakst :)


Potetene males

Potetene knas med mel
Rulles ut, tynne og runde

Legges på hellen og stekes. 




Lefsene klare til steking

lørdag 5. november 2011

Kylling i karri - til to

  • INNHOLD
  • 2 stk kyllingfilet
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløkfedd
  • 1 ss karri
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss kyllingbuljong
  • Grønnsaker etter ønske
  • smør og olje til steking
  • salt og pepper
















FREMGANGSMÅTE
Del kyllingen i biter og stek dem. Legg de tilsides. 
Fres grønnsakene du ønsker og legge de tilsides med kyllingen.

Hakk løken i så små biter du vil ha. Stek den gyllen i smør og olje på middels varme.

Finhakk eller knus hvitløken og ha den i. Stek i ca 30 sekunder.

Mens løken steker ha på karri slik at smakene kommer ordentlig godt fram. La det steke i ca 30 sekunder.

Ha i kokosmelk, fløte og kyllingbuljong. La det koke til det tykner. 
Ha så i kylling og grønnsaker.

Server med ris. 
Jeg lager altid mer saus enn oppskriften sier.





Delicious Fudge Brownies:



Innhold:
230 g smør
500 g sukker
4 store egg
150 g ekte kakao
1 ts. salt
1 ts. bakepulver
1 ts. espresso kaffe
1 ss. vanilje extract
170 g mel
250 g sjokolade knapper/hakket sjokkolade

Varm smør på lav varme i en kjele, og ha sukker tilgjengelig. Så fort smøret har smeltet  fjerner du kjelen fra plata. Tilsette sukker, rør godt,  og sett kjelen tilbake på plata og la det stå der i cirka 20-30 sekunder  på lav styrke. Ved å sette det tilbake på den varma plata, blir sukkeret smeltet og du får en glansfull røre. Dette gjør at toppen på brownies blir ekstra glansfullt.
Nå heller du eggene i en bolle, og har kakao, vanilje extract, espresso kaffe, salt og bakepulver tilgjengelig. Pisk eggene lett med håndvispen i ca. 30 sekunder. Tilsett alle de ingrediensene nevnt over. Rør dette godt sammen. Det er en ganske fast røre. Tilsett så smør og sukker blandingen i røra,  og rør dette godt sammen. Tilsett  mel og rør godt litt til.
Rør sjokkoladen forsiktig inn i røra med en slikkepott. Bruker en kakeform som er 20×20 cm. Jeg legger bakepapir i bunnen før jeg heller i røra. Sett kaken i en for-varmet ovn på 180 C  i cirka 30 minutter.
For å gjøre dem enda mer fristende,  pynter jeg dem med en kjempe god sjokolade krem som smelter i munnen.

Chocolate Frosting:
100 g smør
150 g sjokolade
100 g melis
Smelt sjokolade i mikron i et minutt,  la den stå å hvile litt i 30 sekunder og rør i den slik at den 
blir flytende og fin. Hell smør og melis i en bolle. Det er viktig at smøret er helt mykt ( nesten 
like mykt som majones) Miks det “fluffy” i cirka 3 minutter. Skrap sidene av bollen med en 
slikkepott,  og miks videre. Tilsett smeltet sjokolade.  Miks det videre til alt er godt blandet , 
cirka 2 minutter. Hvis du skal pynte cupcakes eller brownies med denne kremen,  settes den i 
fryseren minst 5-10 minutter.