fredag 27. januar 2012

Snøen!

Da har vi fått mye snø, ja så mye at Nikita sitt hode så vidt stikker litt opp av snøen. 
Hun ELSKER snø, men nå er den så høy at hun klarer ikke komme seg noen vei stakker. 
Så hva gjør ikke matmor da? Jo da måker vi selvfølgelig løype på plenen til henne ;o)



Tok tid før alle disse snøplumpene i pelsen tinte inne ;)

fredag 20. januar 2012

Marsipan dyr

Prøvde meg på å modelere noen marsipan dyr for første gang. Apekatten ble søt, men likte ikke helt løva. Den vil jeg prøve å lage etter en annen modell enn den jeg fulgte. Fant mange finere bilder av løver etterpå.
Videoene jeg fulgte for å lage dette finner du her. 

Her er mine dyr:





onsdag 18. januar 2012

Kjøkkenriving

En ting er helt klart - Lise elsker å rive kjøkken :)
Vegger og fliser har blitt revet med et smil. Nå er veggende nede og noen nye veggplater har kommet opp igjen. Taket er ferdig malt, vinduene trenger et strøk til enda. Flisene har blitt revet ned også. 
Selve kjøkkenet kommer i morgen, men blir nok en liten stund til det kan komme opp på veggene. 
Regner med å ha eletriker her i neste uke til å ordne litt stikkkontakter og diverse. 


Her er litt bilder fra første riving til i dag :)

















tirsdag 10. januar 2012

Hundekaken

Jeg hadde lyst til å prøve ut min nye ball form og stekte Annas favoritt sjokoladekake.
Fylte de to halve ballfomene litt ulikt slik at kroppen på hunden  ble litt større enn hodet.
Men jeg synstes forsatt ikke at kroppen var stor nok, så jeg laget cakeballs røre og la på toppen.
Formet det slik at det så ut som rompa til hunden var høyere.
Cakeballs røre er smuldret kake blandet med masse av kremen du skal bruke i kaken. Dette blir da en smidig og bløt deig som kan klistres på resten av kaken.
Dette brukes mye til 3D kaker og i selvfølgelig cakeballs og cake pops. 

Fylte kakene med melkesjokolade krem.
Trakk kakene med marsmellows fondant (mmf) og pyntet den med rosa marsipan.

Jeg hadde disse tre bildene til inspirasjon under bakingen (alle hentet fra kakefesten.com)



Og her kommer min første hundekake, syns ikke den ble så værst. Var litt uheldig med trekkingen av kaken helt bakerst så jeg etterpå. Var kanskje litt trøtt kl 1 i natt, for det er jo en slurve feil ;o)
Syns rompa på hunden kommer bedre frem i virkligheten enn på bildet, ser litt flatere ut på bilde. 




Marsmallows Fondant

  • 450 g marsmallows
  • 3 ss vann
  •  900 g melis - jeg bruker ofte litt mindre, syns den blir for hard med alt. 
  • crisco / delfia fett
Smør en stor bolle med crisco. 
Hell i marsmallows og vann i bollen. 
Sett glassbollen i mikrobølgeovn på 30-sekunders intervaller. 
Jeg bruker 3 ganger 30 sekunder, husk å rør godt i mellom intervallene. 
Bland melis sammen med den smelta marsmallowsen i en mikser, og rør godt. 
Husk å smøre alt du bruker med fettet, for dette er klissete. 
Legg deigen på en smurt benk/bakeduk. Ta også litt på hendene, og kna fondanten noen minutter. La deigen hvile i romstemperatur i 1 time og så er det bare å jobbe med den igjen.      
Jeg pleier å legge marsmallowsfondanten i mikron  7-10 sekunder før jeg begynner,   da er den enda lettere å jobbe med.    

Melkesjokoladekrem

Du trenger:
100g margarin
100 g melkesjokolade
6 ss melk
4 ss kakkaopulver
4 ts vaniljesukker
600 gr melis


Fremgangsmåte:
Mykne smøret. 
Smelt sjokoladen i melken (svak varme). 
Ha sjokoladen i smøret og bland godt. 
Sikt inn det tørre og rør godt.
Føler du massen er for tykk kan du spe på med vann eller melk. 


Denne passer kjempe godt som et lag på en sjokoladekake eller som å smøre opp en kake før trekking. 

Annas favoritt sjokoladekake

Prøvde just denne kaken. Den er kjent for å være en stabil kake å lage 3D kaker av, men også god i smaken til vanlige runde kaker. Bruker man freia bakekakao bør man kutte ned rikelig på mengden kakao. Confecta sin kakao er best i denne kaken. Hadde ikke det inne selv så jeg brukte ca 70 gram freia kakao og resten i oboy. Man kan også bytte ut noe av kakaoen med bare hvetemel for å få en lysere farge på den, for eksempel til barnebursdager. 

Fremgangsmåte
Varm ovnen til 175 grader.
Kle smurte former med bakepapir
Pisk smør og sukker lyst og luftig
Pisk i eggen et om gangen. 
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. 
Sikt melblandingen i eggblandingen i flere (2-3) omganger og ha i litt kulturmelk mellom hver gang. Rør etter hver gang du har i melblanding eller kulturmelk.
Stek i ovnen til en kakenål i midten kommer ut ren. La kaken kjøle seg i formen i 5 min før du snur den over på rist for å kjøle seg helt. 

Jeg stekte den rundeformen min med håndklemetoden for å få den fin og jevn, uten at den ble tørr. Det går enkelt bare ut på at man fukter et håndkle og har rund formen når den stekes. 



Denne kaken kan fylles med mange fyll. Brukte selv melkesjokoladekremen. Spurte de som har brukt denne kaken en del om hva de liker å bruke i kaken. Her er noen av svarene: 

Til 3D kake liker jeg en stabil krem, som kan stå i romtemp en stund. Og da bruker jeg en smørkrem som ikke smaker smør.250r usaltet smør +250 gr melis og 2-3 ss kakkao, eller ca 200 gr smeltet kokesjokolade.Piskes sammen. Blir den for hart/tykk så bland inn litt oppkokt vann. Til vanlige kaker varierer jeg ofte mellom:- Bærmousse (bringebær, jordbær, skogsbær osv)- Bærkrem (litt enklere enn mousse, fløtekrem blandet med moste bær)- melkesjokoladekrem (fløte med melkesjokolade)- Waltersmandlerkrem- vaniljekrem (med eller uten smelta sjokolade i)- kremete philadelfiakrem- Sjokoladekrem med syltetøy smurt på kakelageneBruker som regel to ulike fyll i kaken.  I 3D kaker bruker jeg som oftest lys, luftig sjokoladekrem. Eller eggedosiskremen.

lørdag 7. januar 2012

Kjøkken

Ja da var kjøkkenet bestillt :) Her er tegningene på det. Komfyren er jo selvfølgelig svart da ;)



Skapet over kjøleskapet skal selvfølgelig listes til og gjøres greit.
Gikk bare ikke å legge det til sikkelig i programmet her. 

tirsdag 3. januar 2012

Nyttårscupcakes

På fredag bakte Stig Andre og jeg after eigth cupcakes og pepperkakemuffins.
Disse skulle pyntes til nyttårsfeiring, og her er resultatet. 
Måtte ha med oss et par monstere også ;)

champagne flasker og party krusseduller i marsipan

Nisser som har druknet i snøen

Stig Andre sitt enøyede monster


Pepperkakemuffins


Disse var veldig gode, serverte de med ostekrem. Men de havner alikevel ikke inn på favorittene mine for cupcakes. 

100g romtemperert usaltet smør
125g sukker
175g mørk sirup
1 egg og 1 eggeplomme
260g hvetemel

1 ss kakao
1 1/2 ts kanel

1/2 ts malt muskatt

1 knivsodd malt ingefær

1 knivsodd malt nellik

1/2 ts salt

1 ts bakepulver
1 1/2 dl varm melk
Sett stekovnen på 175gr.

100g romtemperert usaltet smør og
 125g sukker røres hvitt.
175g mørk sirup tilsettes
.
1 egg og 1 eggeplomme tilsettes

.
260g hvetemel
, 1 ss kakao
, 1 1/2 ts kanel, 
1/2 ts malt muskatt
, 1 knivsodd malt ingefær
, 1 knivsodd malt nellik
, 1/2 ts salt, 
1 ts bakepulver blandes og haes I røren.
Ikke rør for mye da det kan bli seigt.

1 1/2 dl varm melk tilsettes.
Bland så godt, skrap sidene med en slikkepott og se at alt fra bunnen også er blandet.
Ha røren i former 2/3 fulle eller 50g.
Stek muffinsene i ca. 15-20min, avhengig av ovn.
Sjekk med en trepinne om de er ferdige.
Når muffinsene er feridgstekte, la de hvile på brettet noen minutter før du har de over på rist hvor de avkjøles helt.