torsdag 29. mars 2012

Vaniljecupcakes to oppskrifter

I dag prøvde jeg ut to oppskrifter på vaniljecupcakes som jeg har blitt tipset om av andre bakere. 
Den første her syns jeg var best i smaken, men de ble litt lave . Jeg vil jo gjerne ha de høye og med topp slik de blir ekstra fine å pynte. 
Oppskrift nr to oppfylte de kravene med å bli høye og var veldig lette å få ut av cupcakesformen, men var litt mindre smak i de. Så nå kan du se hva du liker best :o)
Jeg har servert de til familie og venner og halvparten har likt best den ene og halv parten den andre.


Vanilje cupcakes fra Hannes kaker


ca 16 cupcakes

225 gram sukker1 vaniljestang175 gram hvetemel1,5 ts natron (baking soda fåes kjøpt på bl.a. Meny, det er orginalen men natron fungerer)1,5 ts salt60 gram usaltet smør2 store egg75 gram creme fraiche eller rømme60 ml olje (f.eks. solsikke, raps eller soya olje)1 ts vanilje extract160 ml melk (evt. fløte eller en blanding av fløte og melk)

Stekes på 175 grader i ca 14 min

Start med å skrape frøene ut av vaniljestangen og ha frøene over i en bolle.


Bland i alt det tørre; dvs. hvetemel, natron sukker og salt. Ha smøret oppi mikserbollen og kjør dette i ca 3 min på middels hastighet. I mens maskinen går har du to store egg i en bolle, har du små egg tar du 3. Ha i crem fraiche eller rømme i eggene og vaniljeekstrakt. Ha oljen oppi eggeblandingen og visp det godt sammen. Ha eggblandingen i det tørre, Rør det sammen i maskinen på medium hastighet til det er jevnt blandet. Skrap ned på sidene underveis.Mens maskinen går på medium hastighet tilsettes fløtemelk blandingen. Kjør til det er blandet. 





White Velvet Cupcakes ( ca 24 st) fra sukkerfeen.
4 eggehviter
60 ml + 180 ml melk
2,5 ts vanilje ekstrakt
400 g mel
50 g maizena
320 g sukker
1 ss + 1 ts bakepulver
1 klype salt
170 g smør, romstemperert

Bland sammen eggehviter, 60 ml melk og vanilje ekstrakt i en skål. (bruker du vaniljesukker så ta det sammen med det tørre isteden).  
Bland sammen mel, maizena, sukker, bakepulver og salt i en bakebolle.Ha så i resten (180 ml ) av melken og det myke smøret. 
Miks det sammen til en tykk, jevn deig. 
Ha nå i eggehviteblandingen, miks godt. 
Fyll Cupcakeformer til ca 2/3. Stek på ca. 175 grader i ca 20 min. 
Test med en bakepinne som skal komme ut ren. Pass på at de ikke få for mye farge på toppen. Avkjøl på rist, ta på frosting om du ønsker det og nyt!


søndag 25. mars 2012

Lys, luftig sjokoladekrem

• 200 gram ekte smør
• 500 gram melis 
• 2-4 ss kakao 
• 2 ts vaniljesukker 
• 2 egg


1. Rør smøret luftig. Sikt inn mesteparten av melisen sammen med kakao og vaniljesukker, rør dette godt inn, lurt å bruke kjøkkenmaskin. Tilsett ett egg om gangen, så sikter du inn resten av melisen -til ønsket konsistens.
2. (kan også bytte ut kakao med smelta sjokolade)

mandag 12. mars 2012

Vår?

Pusser litt på boksene mine som endelig kan komme frem på benken igjen.
Blir det ikke fint? ene er pusset til slitt stil, mens den andre står for tur. 


Har plantet, basilikum, organo, lavendel og gressløk.
Spirer godt :)

Flisen eer oppe, mangler bare listing og eletriker. 

Litt kake pynt må lages :)


Og dette skal også bli kakepynt ;o)

lørdag 3. mars 2012

2 års kaken i bilder

Kaken til Tantes lille prinsesse i bilder og tekst.  Brukte rundt en fire dager på kaken.
Er linket til de ulike oppskriftene.

Kaken i bunnen er en vaniljekake fylt med vaniljekrem, krem, jordbær og banan. Den er trukket i marsipan og Marsmallows Fondant. Planen for kaken var egentlig at den skulle være trukket i bare ren rosa marsipan å se ut som en pakke slik kaken på toppen var. Men uhellet var ute og marsipanen revnet når jeg trakk den og dermed måtte vi finne på noe nytt noe.

Kaken på toppen er Annas favorittsjokoladekake. Den har melkesjokoladekrem i et lag og cakballsrøre i det andre laget. Cakeballsrøren lager jeg av sjokoladekaken i smuler blandet med melis, vaniljesukker, litt kaffe, og melk. Kaken er trukket i Marsmallows fondant. Pynten er laget i marsipan.

Her kommer det litt bilder fra bakingen av kaken, glemte å ta litt bilder underveis, skulle tatt av alle stegene. Kjøkkenet vårt er under oppussing og har derfor ikke kjøkkenfliser på veggene, så se bort i fra byggerotet ;o)

Sjokoladekaken

Melkesjokoladekremen

Cakeballsrøre

Dik i melkesjokoladekrem

Fylt opp med cakeballsrøren

Fylt et lag med melkesjokoladekrem
Smurt opp kaken med melkesjokoladekrem
Trukket i mmf, ikke skjært til på kantene enda.
Må kjøle seg slik at trekket setter seg. 

Vaniljekaken er her ferdig

Men hvem vil vel ha hvit kake når den kan være ROSA!

Klar for steking. 

Vaniljekremen varmes

eggene, sukkeret og maisena til kremen.
Vaniljekaken skal fylles

Har hvit smørkrem med hvit sjokolade som dik på kaken.

Jordbærpure/sylt på alle lagene

Lit jordbær i kremen også slik at den også ble rosa. 

Smørt opp med samme krem som diken

Og her revnet hele marsipanlokket :(
Disse hvite blomstene skulle ha vært på den rosa pakken.
Men ble ikke brukt nå. 
Sløyfen og bokstavene står til tørk. 



Sløyfen satt sammen

Ble feil farge på båndene her

Så her har de blitt byttet ut og prikkene er satt på.
PS, båndene ble rettet på så de lå skeivt ;o)

Her er vaniljekaken endelig trukket ferdig. Ble en lang kveld.




Kaken er ferdig montert. 


Vaniljekrem

Vaniljekrem er godt i kaker eller i boller. Denne oppskriften har jeg funnet hos sweets 2 Share.
Les igjennom oppskriften helt før du begynner :)

  • 500 gr melk eller fløte
  • 30 gr smør
  • 100 gr sukker
  • 100 gr eggeplpmmer( ca 4 stk)
  • 40 gr mel/ maisena eller potetmel
  • vanilje til smak, ekstrakt eller pulver. 
Pisk sammen plommene og 75 gr av sukkeret til det er godt blandet. Tilsett melet/maisena og visp det godt inn.  I en kjele blandes resten av sukkeret, smøret og melken/fløten gi det et oppkok mens det røres hele tiden. Hell ca halvparten av den kokvarme melken over eggeplommeblandingen og rør god til alt er blandet. Ha alt tilbake i kjelen og gi det et nytt oppkok, ha i vaniljeekstrakt eller vaniljepulver. Kremen er ferdig når det danner seg store seige bobler luft fra bunnen som poffer på overflaten. Bruke litt lengre tid og lavere varme på platen så det ikke svir seg.

Ha kremen i en sprøytepose og lukk godt igjen . Eller ha den i en bolle og legg plastfilm/gladpack helt ned på kremen så det ikke danner seg skorpe på den. Avkjøles. 

Er vaniljekremen til kake visper jeg opp litt fløte og så visper inn den avkjølte vanilkekremen i dette. Blir da luftigere og bedre i smak. Men noen ønsker å ha den slik som den er.
På svak varme

Egg, sukker og maisena. 

Vaniljekremen på det ene laget her er blandet med kremfløte

Vaniljekake

Dette er kake som blir helt hvit og smaker mye vanilje. Den har jeg funnet på kakefesten.com. 


Ingredienser:
450 g hvetemel
2 1/4 ts bakepulver
230 g smør
600 g sukker
1 ss vaniljesukker
7 eggehviter
3,5 dl melk



Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader og kle en form med bakepapir.
Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver, sett til side.
Miks smør og sukker til det blir lyst og luftig.
Ha i egghvitene en og en mens du fortsatt mikser på høy hastighet.
Bland i melblandingen og melken hver for seg i to omganger. Start med melet.
Fordel røren i kakeformen eller muffinsformene.
Stek midt i ovnen til en kakenål kommer ut tørr, etter ca 1 time. For muffins: stek i 20-25 minutter.


Kaken under er fylt med vaniljekrem (se oppskrift her), krem, jordbærsylt, banan og jordbær. 
Kakaen kan fylles med det man ønsker, mange liker sjokoladekremer i denne.