fredag 29. juni 2012

Kukake nr 1

Laget to kukaker til tantungen min som fylte tre i dag.

Kake nr 1 er denne. Kake nr 2 kommer i løpet av helgen :)

Armene ble litt for korte når du ser den fra siden, skulle jo se ut som kua lå i en eng med hodet hvilende på armene bak.








Kylling med pasta


Kok opp pasta og stek kyllingen i ønsket krydder. Her har jeg brukt pastakrydder og fersk basilikum.
Tilsett salat, her også med fersk basilikum og fersk organo.

Bland salat og pasta og legg kyllingen på topp. som dressing er litt olje eller fetaost veldig godt. 

lørdag 23. juni 2012

Eplekake med sprøtt kokoslokk

Denne smaker herlig. Har du alt en favoritt eplekake kan du bare bruke det sprøe kokoslokket på den.

Oppskriften er hentet fra Trine sin side her.  Ønsker du å se bilder av kaken hennes så trykk på linken. Jeg glemte helt å ta bilder av min ;o) Hennes oppskrift er i skråskrift, jeg har lagt til noen kommentarer underveis uthevet utenom :)


Eplene skrelles og deles. På middels varme i stekepanne stekes tynne eplenstrimler møre i litt smør, overstrødd av sukker og litt kanel. Legg et lokk over og de mørner litt raskere. Du kan strimle eplene og ha de kaken som de er også og får da litt mer tyggefasthet i eplebitene. Jeg laget de uten å mørne eplene først, syns de blir myke nok i kaken.
Les oppskriften og finn fram alt du trenger, mål opp i separate boller og sett på benken i romstemperatur i ca 30 minutter. Husk å sikte mel og bakepulver sammen.
  • 5 egg
  • 350 gr sukker
  • 400 gr mel
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker eller 2 ts vaniljeekstrakt
  • 220 gr smør
  • 2 dl melk
  • 6 – 8 store epler, mengde etter egen smak. Jeg syns 6 var nok i liten langpanne
  • sukker, kanel og litt smør til steking.  
Oppskrift på kokoslokk litt lengre ned i bloggen.
Start med å varme opp melk og smør så det smelter og la det avkjøle seg.
Pisk sukker og egg i ca 10 minutter på full speed, sett ned hastigheten og tilsett 1 ss vann og pisk i ytterligere 5 minutter. Bytt til bladvispen på maskinen, på Kenwooden ser den ut som en K. På medium speed tilsetter du tørt og vått vekslesvis uten å arbeide for mye mellom tilsettingene. Slå av maskinen og skrap ned fra sidene og løft opp fra bunnen med en slikkepott. Kjør deretter maskinen på fult i ca 10 sekunder.
Liten langpanne, min er 25 x 35 cm, kles med bakepapir eller smøres godt. fordel jevnt ut 2/3 av deigen, spre deretter eplene utover og ha resten av deigen over som et lokk. Jeg legger all deig i pannen og legger eplene på toppen, men dytter de litt ned i kaken. på toppen av eplene strør jeg kanel og brunt sukker. Er så mye bedre med brunt sukker enn vanlig. 
 Sett kaken i ovnen i nedre del 190 grader i 20 minutter, da tar du kaken ut av ovnen og kokosmassen spres forsiktig over og stek i 15 – 20 minutter til. Demp gjerne varmen til 175 grader så kokkosen ikke blir brendt.
Kokoslokk.
  • 200 gr smør
  • 200 gr sukker
  • 200 gr kokos
  • 4 ss H-melk /fløte
  • 4 ss mel
Ha alt i en kjele og varm opp mot kokepungtet. Rør ofte, demp varmen og rør til det tykner. Sett til side men ikke la det bli for kaldt.
Legg små klatter tett her og der, i stede for å dra større klumper over den ganske skjøre stekeskorpen. Steke 175 grader i 15 – 20 minutter til. Stikk en pinne i kakens senter og den skal komme ut tørr, da er kaken gjennomstekt.
Avkjøles i pannen i ca 10 minutter og hvelves over på et stekebrett, og deretter tilbake på en rist.

Live 1 år og Lise 26 år

Vært få bilder og innlegg her i det siste.
Men her er kakene fra de to siste bursdagene og litt bilder av de små jentene mine ;o)




Annas sjokoladekake fylt med sjokoladekrem og bær. Trekt med MMF.
Dyr og låven er trekt i marsipan. 




Cupcakes: Brukt barnehagens beste langpannekake i de.
Toppet med ostekrem.


Sjokoladekake med jordbær. Trukket i marsipan

Smasj kake i midetn og Palova kake på topp :)
Smasj kake kommer det oppskrift på