torsdag 2. august 2012

Smash kake fra det søte liv




Ingredienser:
Kakebunner:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz
Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade, (jeg vil bruke melkesjokolade neste gang)
Fyll:
5 dl vaniljekrem
50 g Smash!
Pynt:
3 dl kremfløte
50 g Smash!
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Knus kjeksen fint i en food processor (eller ha kjeksen i en pose og kjevle over til kjeksen er knust). Vend kjekssmulene inn i marengsen.
Ha bakepapir i bunnen på to runde former (26 cm i diameter) og fordel deigen jevnt i formene (bruk alternativt stor langpanne, se tips). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.
Til sjokoladekremen smelter du først smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolade oppdelt i biter og la den smelte på svak varme sammen med smøret. Ta kjelen av platen og tilsett sukker og eggeplommene. Rør kraftig med en stålvisp til du får en sjokoladekrem som er jevn og klumpfri. Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og smør den så på toppen av begge kakebunnene. Sett kakebunnene kjølig i ca 1 time til sjokoladekremen har festnet seg.
Legg den ene kakebunnen på et fat. Fordel over vaniljekremen og strø grovt hakket Smash! over. Legg på den andre kakebunnen. Pisk kremfløten til krem og ha oppå kaken. Pynt med mer hakket Smash! Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Personlig vil jeg ha mer smash i kaken og strø på de siste som pynt rett før servering slik de ikke mister sprøheten sin. Jeg serverte også smash på bordet, godt å ha mer ved siden av :)

Kukake nr 2

Helt glemt av å legge ut kukake nr 2 som ble laget.
Det er anns sjokoladekake med melkesjokoladekremen.
Fylte ikke denne 3d kaken med jordbær men sververte det ved siden av kaken :)