mandag 24. september 2012

Eplekake



Denne laget jeg med epler inni og epler på toppen.

Ingredienser:400 g smør
350 g sukker
6 egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
400 g hvetemel

Fyll:
5 syrlige epler
Sukker
Kanel

Pynt:
Sukker
Kanel

Fremgangsmåte:Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn bakepulver og vaniljeessens og bland så i hvetemelet. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha halvparten av deigen i formen som er dekket med bakepapir. Jeg brukte som nevnt en liten langpanne, men du kan alternativt bruke en stor rund form, 28 cm i diameter.

Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg skivene over epledeigen og dryss over sukker og kanel. Fordel resten av deigen over eplene og glatt til overflaten.  Her hadde jeg igjen på epler på toppen.
Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler til pynt.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 i ca 1 time (sjekk med kakenål om kaken er helt gjennomstekt i midten, det kan godt hende at den trenger noe lenger steketid).
Avkjøl kaken litt i formen.

Vaniljesauskake med epler



Kaken stekes i liten langpanne eller i stor, rund form.

Ingredienser:125 g smør
250 g sukker
5 dl ferdigkjøpt vaniljesaus
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker

Fyll:
8 epler
kanel
sukker

Fremgangsmåte:Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne eller i en rund form på 26-28 cm. Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min for langpanne og 55 min for rundform. Avkjøl kaken i formen. 

fredag 21. september 2012

Cupcakes av barnehagens bestelangpanne

Mine favoritt cupcakes, og er nok de folk flest elsker. Jeg topper de ofte med ostekremen/white frosting som du også finner her. Fremgangsmåten er på samme måte som når man lager langpannekaken, men man fyller røren i cupcakes former og steker de ca 15-20 min.


Ingredienser:
1 liter kefir
8 dl sukker
3 ts natron
3 ts kanel
150 g smør
12 dl hvetemel

Fremgangsmåte:Ha kefir i en stor rørebolle og tilsett sukker, natron og kanel. Smelt smøret og bland i og bland til slutt i hvetemelet. Rør til en klumpfri deig.

Ha deigen i cupcakesformer og stek dem på 
175°C i 15-20 min.
Er perfekte å ha i frysen :)

Her er oppskriften på kaken som langpanne, og her er frostingen. Som du ser på bilde bruker jeg ofte annet enn hvit sjokolade i frostingen, men skal du farge frostingen må det være hvit sjokolade.

torsdag 20. september 2012

For dere som ikke bar besøkt oss...

...de tre siste månende så har vi oppgradert ovnen. Se hvor bra det har blitt :)






Slik var det før

Koffertkake

Da stig Andre skulle flytte til england å gå på bibel og musikkskole måtte ha ha avskjedskake.
Kaken ble på hele 10,4 kg til et selskap på 7 personer. Kunne jo ikke lage liten koffert ;)

Før de spiseligebildene kom på



Før hanken kom på





Sommeren 2012

Sommeren uten sol, men hundene har kost seg - bildedryss :)
















Selkststreff for Dimmine