søndag 28. oktober 2012

Dåpskake

Jeg har hatt så lyst å prøve meg på å lage en dåpskake, men ingen å lage den til. Så da laget jeg den uten noen dåp å servere den i, men heller på jobb :)


Kaken er Annas sjokoladekake fylt med sjokoladekrem og sjokolademouse med appelsinsmak.

Den siste tiden....

Har vi vært på ferie i Hellas






 Og dette dyret har spist i stykker det meste det har kommet over.
  Bh, binf, hjemmestrikket babyteppe, babyklær som den kommende tantungen skulle få, 
hun tygger også i stykker alle kurvene våre :-/

 Maling av gjesterommet





onsdag 17. oktober 2012

Min første ostekake

Av alle kakene jeg har lager så har jeg aldri laget ostekake. Glemte desverre a bilde av kaken, men ble veldig god!

Ingredienser:Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
1 pk bringebærgelépulver eller ønsket gele.
2,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte:Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (24-26 cm) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

søndag 7. oktober 2012

Morsom mat til barna

Laget pølser med spagetti igjennom for å gjøre en morsom vri på maten.





Her finner du mange tips til morsome retter til barn :)