onsdag 26. desember 2012



Årskulene




11 slager med kake og konfekt :)




Kan sitte her i timer

Drukner i snø

fikk en egen løype i snøen

Dåpskake til tantungen Elias

Kaken er i Annas sjokoladekake, begge kakene er ca 10 cm høye.
Kaken i bunnen er fylt med melkesjokoladekrem med jordbær og appelsin og sjokoladefromasj i andre laget. Kaken på toppen er "cakeballsrøre" i et lag og melkesjokoladekrem i andre laget med jordbær.
Kaken er trekt med mmf, og pynten er i mmf, pals marsipan og sukkerpasta.

Lager roser

Skoene ble ikke brukt








Troika biter


Du trenger: 
500 g marsipan, 
300 g myk nougat, 
1 pakke bringebærgele 
300 g sjokolade.
(konjakk hvis du ønsker)
 
Slik gjør vi:
Kjevle ut marsipanen, og legg den på bakepapir i en liten form evt liten langpanne. Ønsker du mer smak i marsipanen knar du inn litt konjakk i den før du kjevler den ut. 
Smelt nougat, å smør den jevnt utover på marsipanen.Lag gele som anvist på pakken , men kun halve veskemengden. Avkjøles å tømmes forsiktig over marsipanen/nougaten.Settes kaldt til dagen etter.
Del alt opp til ønsket størrelse på bitene. Smelt sjokoladen og dypp bitene i. Vær forsiktig her, min sjokolade var litt for varm slik at gelen ville smelte. Det førte til at bitene ikke ble så fine å se på, men smakte himmelsk. 

Bilde kommer senere 

Årets Bailys og mozartkuler

Mozartkuler 

Ingredienser:
200 g marsipan1 ss konjakk 50 g nougat (odense har dette)100 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:
Kna konjakk inn i marsipanen. Form marsipanen til en rull. Del marsipanrullen opp i 15 like store skiver. Klem skivene litt flate mellom hendene. Legg et stykke nougat på hver marsipanskive. Klem marsipanen rundt nougaten og rull forsiktig mellom hendene til jevne kuler. Pass på at ikek nugaten kommer igjennom marsipannen.
Smelt kokesjokoladen. Rull kulene i sjokoladen og sett dem på et brett. Sett kulene kaldt til sjokoladetrekket har stivnet.







Baileyskuler 
Jeg pleier å lage dobbel oppskrift minst ;)

Ingredienser:
200 g marsipan
2-3 ss Baileys likør
100 g melkesjokolade
Nesquick

Fremgangsmåte:
Kna Baileys inn i marsipanen litt og litt. Marsipanen skal bli skikkelig klissete, men ha konsistens nok til at du kan forme kuler. Jeg har i masse og lar den stå over natten eller i noen timer i kjøleskap slik den stivner litt. 

Form marsipanen til kuler. Sett kulene på brett og la dem stå kjølig i 30 minutter.

Smelt melkesjokoladen. Ha sjokolademelkpulver i en skål. Dypp hver marsipankule først i melkesjokoladen (bruk to gafler) og deretter i suppeskålen med sjokolademelkpulveret. Trill kulene forsiktig rundt i sjokolademelkpulveret med varsomme fingre.

Ha kulene tilbake på brettet. Sett i kjøleskapet til sjokoladetrekket på "Baileyskulene" har stivnet. Kulene skal ikke være helt "glatte" etter dette, men ha en knudrete overflate.

Marsipanen er klissete, det er lettere å bruke fuktige hender og vaske hendene ofte
masse bailys i ;o)

Jeg har lagt ut oppskrift på dette tidligere, den kan du se her. Der er det også oppskrift på karameller.

søndag 16. desember 2012

Japp topper


Fikk oppskriften av Helene. Personlig liker jeg best de vanlige ristoppene. Men er du glad i japp er dette noe for deg.

Innhold:
6 store Japp sjokolade
200 gr smør
Puffet ris
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen og smøret sammen.
Bland i puffet ris til passe konsistens.
Legg i former og avkjøl. 

Vi pynter til jul :)










Juleoppskrifter




















Disse gule bombene blir favorittkaker til alle som smaker de.


After Eight Cupcakes her er oppskriften




Jeg må alltid ha mange rundstykker i frysen til jul. Her er oppskriften

fredag 14. desember 2012

Serinakaker / Gaffelkaker



Ingredienser
150 g meierismør
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g sukker
1 egg

Pensling og dryss:
1 eggehvite
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler


Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.

Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.

Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.

Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.

Oppbevar kakene i en tett boks.



søndag 9. desember 2012

Lises brune cola pinner

Satt å lurte på om jeg skulle lage brune pinner eller cola kaker i år. Ble ikke helt fornøyd med noe av det jeg fant på nett da jeg ville ha de mørke og en blanding av seige og sprø. Så da laget jeg nin egen vri og derfor det nydelige navnet på kakene :)

200 g sukker - 80 g i mørkt sukker
200 g smør
4 store ss sirup, - 2 med mørk sirup og 2 med lys sirup. 
1,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
300 g hvetemel

Bland sukker,sirup og smør i kjele til alt er smeltet. Bland i resten. Klapp til 3 flate stenger på ei brett. Stekes ca 10-15 min på 200 grader. Skjær kakene opp på skrå med en gang di er tatt ut av ovnen og avkjøl.