lørdag 5. juli 2014

Fru John´s gulerotkake

Min favoritt gulerotkake, mammas versjon!

5 dl sukker
3 3/4 dl nøytral olje (soya eks)

Blandes lett sammen

Ha i 4 egg, et om gangen.

Ha så i 5 del hvetemel
3 ts natron
3 ts kanel

7,5 dl revet gulerot tilsettes tilslutt.

Smør ei lite langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i 25-35 min.


Krem:
En boks med philadelphia (romtemperert)
100 gram mykt smør (altså romtemperert)
Bland dette godt sammen.

250 gram melis (jeg slumper meg frem til rett konsistens)
0,5 ts vaniljedråper eller pulver.

Ønsker du en syrlig smak tilsett litt sitron.

Miks godt sammen og smør på kaken når den er avkjølt.


Dette er ei saftig kake som fint kan stå i kjøleskapet noen dager.
Perfekt til frysen.


Ingen kommentarer: