tirsdag 19. januar 2016

Blomkålpizza


Pizzabunn alternativ 1:

325-350 gram blomkål
2 eggehviter
2-3 ss kesam mager
Krydder etter ønske. Jeg bruktet hvitløk, chilli, pepper, organo.

Pizzabunn alternativ 2:
300-330 gram blomkål
1 helt egg
Krydder etter ønske


Blomkålen kuttes opp i en foodprosessor til den ligner mer på ris. “Blomkål-risen” settes i mikroen på full effekt i 6 minutter, da blir den blir kokt.

Tilsett de andre ingrediensene og bland alt sammen.

Pizzabunnen stekes i ovnen på 210 grader i 20-30 minutter.

Jeg lager en pizzasaus av tomatpur,  hermetiske tomtater og ønsket krydder. Så legger du på det fyllet du ønsker.

Jeg har hatt på:
   Kalkunskinke i biter
    Karbonadedeig
   Paprika
   Løk
   Ekstra lett gulost

Nå skal pizzaen stå i ovnen til osten har smeltet.

Server gjerne med salat og spis med god samvittighet hele pizzaen alene. 
Ønsker du å gjøre en annen vri på pizzaen kan du også blande blomkål og brokkoli. 

Kan spises på C9 og FIT 1 




fredag 15. januar 2016

Lompelasagne


Prinsippet med lompelasagne er å bruke lomper istedenfor pastaplater. Oppskriften er opprennelig funnet på Linda Stuhaug sin blogg, men redigert til å passe meg bedre :) Anbefaler dere å ta turen inn på bloggen hennes for masse gode oppskrifter. Jeg er nå på dag to i Fit programmet til Forever Living og er støl over alt. Godt med litt middag etter trening i dag  da:)



Du trenger, ca 2-3 personer400 g karbonadedeig
250 g mager cottage cheese 
4 ss tomatpurê
5-6 ss hakkede tomater på boks
0,5-1 hakka løk
1,5 dl vatn
Krydder etter smak - chilli, pepper, oregano, dill, hvitløk og paprikakrydder 
 3-5 lomper, 

Mager revet ost






Framgangsmetode
♦ Sett stekeovnen på 180 grader. Stek karbohadedeig sammen med løk, presset hvitløk og kydder. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vann og la det småkoke inn til en tykk kjøttsaus uten overflod av væske. Smak til med evt. meir krydder. 

♦ Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottagecheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost.

♦ Steik midt i ovnen til osten er smeltet og gyllen, ca. 20-30 minutter. Server med salat.