mandag 5. desember 2011

Suksesskjeks ! “Gule Jule Bomber “

Disse er havnet rett under mine favoritter :) Vet de vil falle i god smak hos Silje også, disse er nesten som firkløverkaken min bare i kjeks. Oppskriften her er hentet fra http://www.sweets2share.com/ og er bare redigert litt for å passe greit på bloggen. Men se på hennes blogg for supre steg for steg bilder. Jeg hadde heller ikke den stjerne tipen til å lage kakene med, så jeg brukte en skje. Men skal kjøpe meg en slik tip, for hennes ble kjempe fine med slik :)
17 – 20 doble kaker (34-40 single kaker).
  • 6 eggehvitter- romtemperert
  • 300 gr sukker
  • 450 gr malte mandler
Fyll:
  • 6 eggeplommer
  • 2.5 dl fløte
  • 150 gr sukker
  • 3 ts maizena mel
  • 2 -4 ts vanilje sukker / vanilje ekstrakt
  • 200 gr smør
  • 400 gr smeltet sjokolade til trekk
Jeg starter med å lage kremen, ettersom den skal kjøles helt ned før den fylles mellom to kaker. Separer eggene (del plommen og hvitten fra hverandre). Ha plommer, maizena mel, sukker og fløten i en kjele og sett den over middels varme. Rør hele tiden så ikke det svir seg på bunnen. Hvis denne blandingen står på platen uten at det røres, vil kremen få klumper av kokt eggeplomme. La kremen få et oppkok og la det småkoke i 3 – 4 minutter. Ta kremen vekk fra platen og rør inn vaniljen og smøret.  Rør ettehvert som smøret smelter. Uansett hvor flink  en har vært til å røre i kremen, vil det danne seg noen klumper fra egg eller maizena i kremen, så hell den gjennom en sil. Da skal kremen kjøles ned, så sett den kaldt, men husk å piske i den med jevne mellomrom, så det kommer litt luft inn i den.
Da var det kakene sin tur ! Først skal eggehvittene  piskes til hvitt skum, så helles sukkeret i mens maskinen går på full fart. Pisk videre til marengsen er luftig, hvit og fast. Hell i de malte mandlene og vend de inn. Røren kan legges på bakepapiret med skje eller du kan sprøyte de ut  slik som på bildet av Sweets 2 share. Hun bruker en stor stjernetip 14 med ca 1.5 cm åpning.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter til de får gyllene kanter og har en lys stekeskorpe på undersiden. Dra bakepapiret med kakene på, ned på benken, og la de kjølne slik. Etterhvert vil de bli fastere og de kan legges over på rist.
Når kremen har kjølnet vil den ha konsistens som smøremykt smør.
Legg halvparten av kakene med bunne opp og ha på kremen. Legg på med skje eller med sprøyteutstyr.
Legg en kake på toppen og trykk den forsiktig litt ned i kremen.
Sweets 2 share sitt bilde.
Før kakene dyppes i smeltet sjokolade, liker jeg å fryse de.
Jeg dypper de frosne i sjokoladen og legger de tilbake i fryseren med en gang sjokoladen har satt seg.
Tinede kaker oppbevares i kjøleskap i opp til 3 dager. I fryseren kan de ligge i ca 6 mnd, hvis du ikke spiser de opp da.

Ingen kommentarer: